Spørgsmål & Svar

Bemærk at elektriske halsbånd med strøm ikke er lovlige at anvende i Danmmark, derfor leveres vore produkter uden elektrisk stimulation.

Nedenstående forklarer, hvordan usynlige hegn generelt set virker jf. producenten i USA, hvor de er lovlige at anvende med strøm.

Hvad er et usynligt hegn og hvordan virker det?
Hvordan lærer min hund hvor grænserne går?
Hvordan adskiller DogWatch® sig fra lignende produkter?
Er det lovligt at anvende usynlige hegn eller dressurhalsbånd?
Er der andre fordele ved DogWatch® usynlige hegn?
Kan elektrisk stimulation fra halsbåndet skade min hund?
Kan DogWatch® systemet fungere for mere end én hund?
Hvor dybt kan man nedgrave ledningen?
Er systemet sikkert hvis det lyner og tordner?
Hvad gør man hvis strømmen forsvinder?
Hvor meget koster et kompletDogWatch® system?
Hvad hvis jeg flytter?
Hvor stort et område kan systemet dække? Og hvilke slags områder?
Kan det usynlige hegn holde andre hunde væk?
Hvor gammel skal min hund være inden jeg begynder træningen?
Virker DogWatch® usynligt hegn til alle hunde?
Kan min hund bryde ud af det afgrænsede område?
Er der garanti på DogWatch® usynligt hegn?
Hvor har DogWatch® forhandlere?
Er der andet jeg bør vide om DogWatch®?
Jeg har spørgsmål, som ikke besvares på denne side?

Hvad er et usynligt hegn og hvordan virker det?

Et usynligt hegn består kort fortalt af en ledning, som du ligger i et lukket kredsløb. F.eks. rundt om din grund. Din hund får herefter et halsbånd på, som giver den en advarsel i form af et lydsignal, hvis den kommer for tæt på hegnet (ledningen). Hvis din hund forsøger at krydse den usynlige grænse, får den et stød fra halsbåndet. Dette stød er en mild men effektiv korrektion som enhver hund forstår. Bemærk at i Danmark er det ulovligt at anvende halsbånd med strøm og derfor er denne feature deaktiveret i de produkter vi leverer. Det usynlige hegn sørger for at din hund forbliver på din grund. Hegnet kan også samtidig holde din hund væk fra et afgrænset område som f.eks. en sandkasse, terrasse, swimmingpool, gårdhave eller blomsterbed. Du bestemmer selv hvor tæt hunden må gå til hegnet, inden den modtager en advarsel. Afstanden kan indstilles fra 30 cm. til 3 meter. Dogwatch® usynlige hegn fåes også til indendørs brug, hvor det kan anvendes til at holde husdyr væk fra f.eks. sofa, køkkenbord mv.

Hvordan lærer min hund, hvor grænserne går?

Din hund trænes hurtig og let ved hjælp af et simpelt trinvis træningprogram, hvor du træner din hund ca. 10 minutter om dagen i fem dage. Hunden lærer områdets grænser at kende ved hjælp af stemme kommandoer, lydsignaler fra modtager-halsbåndet og ikke mindst en synlig snor eller plastic strimmel, som sættes på indersiden af hegnet enkelte steder. Hunden lærer hurtigt, at den skal blive inden for det afgrænsede område. Hvis hunden bevæger sig inden for 1-2 meter fra grænsen, vil den høre en advarselslyd, som fortæller, at den er for tæt på grænsen. Hvis hunden fortsætter frem, vil den modtage en korrektion fra modtager-halsbåndet.

Hvordan adskiller DogWatch® sig fra lignende produkter?

DogWatch® varemærket forveksles ofte med andre usynlige hegn og varemærker. Hos DogWatch® får man nogle helt ekseptionelle sikkerhedsfunktioner, hvilket gør DogWatch® til det suverænt bedste usynlige hegn på markedet. Der er betydelige forskelle, som er værd at nævne. For eksempel:
  • DogWatch® er det eneste system der anvender en FM radio frekvens og DogWatch® har patent herpå. Andre systemer som f.eks. Invisible Fence®, Innotek, DogButterfly og alverdens Kina-import, anvender AM frekvenser, som er sårbare overfor udefrakommende signaler, hvilket kan medføre en fejlagtig korrektion af din hund, selvom den ikke er i nærheden af den usynlige grænse. Det digitale FM signal som DogWatch® anvender, er uden sammenligning det sikreste på markedet.
  • DogWatch® modtager-halsbånd har en batteri-levetid på to år - det er i gennemsnit otte gange længere end andre produkter. Når batteriet løber ud, gæt hvem der også løber ud? Den lange batterilevetid hjælper dig med at holde din hund sikkert hjemme. Batterierne er miljøvenlige og koster kun en brøkdel af, hvad andre batterier koster.
  • DogWatch® modtager-halsbånd har ud over de lave batteriomkostninger en anden stor fordel i forhold til andre systemer. Der er indbygget en status indikator, der fortæller om modtageren fungerer korrekt, og den viser hvilket træningsniveau, der anvendes, og du kan se, hvis batteriet er ved at være tomt.
  • I modsætning til andre systemer er det muligt med DogWatch® kun at anvende et lydsignal til korrektion af din hund. Dvs. når din hund kommer for tæt på det usynlige hegn, modtager den en lille reminder i form af et lydsignal. Flere har med success anvendt denne dyre-venlige feature.
  • DogWatch® tilbyder uden sammenligning de fleste muligheder for et passende trænings- og korrektionsniveau. Uanset om din hund er meget sky eller højenergisk, findes der et passende niveau, der entydigt opfylder ethvert behov. DogWatch® patenterede programmerbare modtager-halsbånd kan tilpasses til det niveau, der passer bedst til din hunds personlighed og størrelse. Det er ganske let at finde ud af, så du behøver ikke hjælp.

Er det lovligt at anvende usynlige hegn eller dressurhalsbånd?

Ja det er lovligt - bare ikke i Danmark :-) Men vi leverer altid vores produkter uden strøm, så de kun virker med lyd. Hvis din hund er døv eller har dårlig hørelse, kan vi også skaffe systemer der afgiver vibration.

Er der andre fordele ved DogWatch® usynlige hegn?

Ja! DogWatch® modtager-halsbåndet har en enestående AutoMemory™ feature. Dvs. en automatisk hukommelse, der konstant overvåger og automatisk justerer sig til et nyt passende korrektionsniveau, hvis din hund "udfordrer" de usynlige grænser. Modtager-halsbåndet har også en feature der kaldes FastReact™ - den hustigste responstid på markedet. Med en responstid på kun 0.125 sekund reagerer modtager-halsbåndet omgående, så snart din hund forsøger at krydse det afgrænsede område - og det vel at mærke ved begyndelsen af området - ikke når den er halvvejs igennem. Denne funktion sikrer, at din hund får en advarsel imens den stadig er INDEN for det afgrænsede område.

Kan elektrisk stimulation fra halsbåndet skade min hund?

Nej! I næsten 50 år har man verden over anvendt elektrisk stimulation inden for hundetæning. Mængden af korrektion kan justeres og tilpasses, så hunden modtager en passende mængde stimulation i forhold til dens størrelse og race. DogWatch® usynlige hegn og remote trainers anvendes og anbefales af både dyrlæger, hundetrænere, hundesportfolk, politifolk og k9-militær verden over. I Danmark må vi dog kun anvende korrektioner fra halsbåndet i form af lyd eller vibration.

Kan DogWatch® systemet fungere for mere end én hund?

Ja. Der er ingen begrænsning i antallet af hunde (eller katte) som systemet kan beskytte på en gang. Du skal blot have et modtager-halsbånd pr. hund/kat.

Hvor dybt kan man nedgrave ledningen?

Du behøver ikke nedgrave hegnsledningen. Den må gerne ligge oven på jorden. Du kan nedgrave din ledning helt ned til 20-30 cm. De fleste vælger dog kun at nedgrave ledningen ca. 5 cm.

Er systemet sikkert hvis det lyner og tordner?

Ja. DogWatch® har i modsætning til andre produkter beskyttet sine systemer med en udvendig lynafleder. Det betyder at lyn og torden ikke ødelægger din transmitter hvis hegnsledningen påvirkes af lyn eller torden.

Hvad gør man hvis strømmen forsvinder?

Hvis du jævnligt oplever strømafbrydelser, kan der installeres en såkaldt DogWatch® PowerPak, som er et ekstra backup batteri til strømgiveren. Denne backup giver dig 8-10 timers drift til dit usynlige hegn, så det er fungerende indtil strømmafbrydelsen er afhjuplet.

Hvor meget koster et kompletDogWatch® system?

DogWatch® usynligt hegn koster stort set det samme som de fleste andre usynlige hegn, men systemet kan langt mere og er billigere i drift. For eksempel kan du indhegne din hund i haven, samtidig med at du kan holde den væk fra blomsterbedet, indkørslen og sandkassen. DogWatch® kan kan anvendes til bitte små haver og områder på over 80.000 m2. Desuden er kvaliteten helt i top. DogWatch® er af de amerikanske forbrugere blevet kåret til bedste usynlige hegn hvert eneste år siden 1998.

Hvad hvis jeg flytter?

DogWatch® usynligt hegn er let både at udbygge og tage, med hvis du flytter.

Hvor stort et område kan systemet dække? Og hvilke slags områder?

DogWatch® usynlige hegn dækker normalt områder op til 80.000 m2. Kontakt os for yderligere info, hvis du har behov for at indhegne et større areal. Du kan indhegne eller udelukke din hund fra stort set alle steder, inklusiv små områder i dit hjem som sofaer, spiseområder, børneværelser mv.

Kan det usynlige hegn holde andre hunde væk?

DogWatch® usynligt hegn er designet til at holde din hund forsvarlig og sikkert indhegnet. Det kan derfor kun holde andre hunde væk, hvis de bærer et DogWatch® modtager-halsbånd.

Hvor gammel skal min hund være inden jeg begynder træningen?

Alle hunde er forskellige. Selv inden for samme race er der hunde der modnes før andre. Kontakt os gerne hvis du ønsker en anbefaling i forhold til din hund. Det kan kræve, at vi kommer og oplever din hund, før vi kan give en mere præcis vurdering af om træningen kan begynde.

Virker DogWatch® usynligt hegn med alle hunde?

Ja. Systemet virker med alle hunderacer, aldre og størrelser, men et usynligt hegn er ikke beregnet til hunde, der udviser aggressiv adfærd eller tidligere har gjort det.

Kan min hund bryde ud af det afgrænsede område?

Hvis den grundlæggende træning og installation udføres efter anvisningerne, vil dette være usandsynligt og under alle omstændigheder meget sjældent. Hvis din hund bryder ud, kontrollér at modtager-halsbåndet sidder korrekt fastspændt og kontrollér at status indikatoren blinker som den skal. Du kan også øge advarselsafstanden til det usynlige hegn eller du kan øge korrektionsniveauet. Eller måske er der blevet udført gravearbejde, som har ødelagt den nedgravede ledning. Der er mange måder hvorpå du kan kan indstille DogWatch® usynligt hegn.

Er der garanti på DogWatch® usynligt hegn?

Der ydes normalt livstidsgaranti på alle udendørssystemer, installeret af en autoriseret DogWatch® forhandler i USA. De almindelige garanti og reklamationsbestemmelser gælder for alle vore produkter i Danmark.

Hvor har DogWatch® forhandlere?

DogWatch® forhandlere findes overalt i USA og mange andre lande. F.eks. Argentina, Australien, Belgien, Canada, Chile, Danmark, England, Frankrig, Israel, Italien, Holland, Rusland, Schweiz og Thailand

Er der andet jeg bør vide om DogWatch®?

DogWatch® har været involveret i "frihed til kæledyr" siden 1990 og tilbyder i dag det eneste usynlige hegn med anvendelse af krypterede FM signaler, som er med til at beskytte dyr imod utilsigtede stimuleringer fra udefrakommende signaler, hvilket af og til kan ske med andre systemer. DogWatch® er en privat familieejet virksomhed, der sætter en ære i kvalitet og kundeservice. DogWatch® ingeniører forsker konstant og udvikler nye metoder til at gøre produkterne de sikreste for dine kæledyr og de mest brugervenlige for dig. DogWatch® stræber efter altid at kunne levere de bedste usynlige hegn på markedet, og vil med glæde besvare de spørgsmål du måtte have.

Jeg har spørgsmål, som ikke besvares på denne side?

Skriv en mail til os med dit spørgsmål. Vi vil herefter besvare din mail inden for ca. 24 timer.


Dankort VISA VISA-electron maestro mastercard paypal bank-transfer